Back to All Events

Musikpassiar med Maher Mahmoud / Interview

  • Tranquebar 14 Borgergade København, 1300 Denmark (map)

Til anden udgave af Musikpassiar interviewer journalist Sanne Gram Fadel den syriske oudspiller Maher Mahmoud om sin musik, og om at flygte som musiker. Herefter spiller han et par numre på sin oud.
Maher Mahmoud flygtede i 2012 fra det krigshærgede Syrien. Nu er han ved at bygge en karriere op i et nyt land, og sidste sommer var han med til at åbne Orange Scene på Roskilde Festival sammen med Damon Albarn & The Orchestra of Syrian Musicians.
Maher Mahmoud uddannede sig på det arabiske strengeinstrument oud på konservatoriet i Damaskus. Her var han en del af en progressiv bevægelse, hvor man fusionerede klassisk og moderne syrisk musik. I dag spiller han nykomponeret og mere traditionel syrisk musik i bandet Syrian Expat Ensemble og world jazz i Dunia, der er et band bestående af musikere med rødder i forskellige dele af verden.
Sanne Gram Fadel er studievært på DR2, Danmarks Radio og forfatter til bogen ”Farvel, mit Syrien” om Syrien, borgerkrigen og den efterfølgende flygtningesituation.
Billetpris: 50 kr.
Arrangementet vil foregå på engelsk.
Musikpassiar er en række interviewevents med nogle af de musikere indenfor verdensmusik, som bobler frem med kreative fortolkninger af alverdens musiktraditioner, forskellige genremix og fortællinger fra en ny global verden.