Back to All Events

Maher Mahmoud og Art Ensemble Syd

  • Sønderborghus 1 Løngang Sønderborg, 6400 Denmark (map)

Kulturer mødes og spændende musik opstår
Art Ensemble Syd har inviteret den syriske oud-spiller og komponist Maher Mahmoud til en gensidig udforskning af musikalske kulturer.

2.jpg

Maher Mahmoud og Art Ensemble Syd går på musikalsk opdagelse i hinandens musiktraditioner og sammen genfortolker de deres forskellige musikalske ophav.
En række danske og nordiske folkesange bliver genfortolket i en arabisk tone på en bund af aktuel jazz. Syriske folkesange og Maher Mahmouds egne kompositioner bliver omformede og præget af en nordisk tone.
Maher Mahmoud er blevet kendt for sit elegante oud-spil. Oud kan beskrives som en slags arabisk guitar. Med en markant og inciterende lyd giver Mahmouds oud-spil en hel speciel farve til danske folkesange som 'Ebbe Skammelsen' og 'Marken er Mejet'.
Spang-Hanssens sopransaxofon danner bro mellem den østlige og vestlige sound, når musikerne samles om deres fælles glæde: At skabe nye musikalske blandingsformer, spille og være sammen, lære hinanden at kende og sammen passe godt på vores fælles planet.

Earlier Event: January 20
Maher Mahmoud og Art Ensemble Syd
Later Event: February 13
A Debut Opera for an inclusive Europe