Back to All Events

The Syrian Ensemble

  • Global Copenhagen Nørre Allé 7 2200 Copenhagen Denmark (map)

Siden krigen brød ud i Syrien, er en stor del af landets musikere flygtet til europæiske lande. Nogle af disse musikere studerede sammen på musikinstituttet i Damaskus og var en del af The Syrian National Orchestra for Arabic Music, som spillede koncerter i hele Syrien, Mellemøsten og Europa. Nu fortsætter de deres musikalske aktiviteter under nye betingelser, mens de lærer nye kulturer, sprog og musikalske stilarter.

Lederen af The Syrian National Ensemble er komponisten og oud-spilleren Maher Mahmoud. I samarbejde med den danske musiker Morten Carlsen, kendt fra blandt andet Thermænius og Dørge Becker Carlsen Trio, samlede Mahmoud gruppens øvrige fire musikere, der er bosiddende i Tyskland og Holland. Sidste efterår turnerede de som del af den syriske kulturkaravane, hvor de optrådte for begejstrede publikummer i København, Roskilde og Aarhus.

Nu har man igen chancen for at opleve dette virtuose ensemble, hvis repertoire både omfatter syrisk klassisk musik og nutidige kompositioner.

Earlier Event: May 20
Art Ensemble Syd + Maher Mahmoud
Later Event: June 10
The Syrian Ensemble