Back to All Events

Maher Mahmoud Solo concert

  • Henie Onstad kunstsenter 31 Sonja Henies vei Sandvika, Akershus, 1311 Norway (map)

Maher Mahmoud er en syrisk komponist og oudist. Han ble født i 1986 i Salamiya – en by i midten av Syria. Han flyttet til Damaskus med sin mor som barn, og bodde der til 2012, da han reiste til Jordan for en kort periode. I 2013 flyttet Maher til Danmark, der han for tiden bor. Maher arbeider med flere prosjekter, som spenner fra arabisk musikk til jazz og klassisk orientalsk musikk. Han er i ferd med å starte et nytt nettverk av syriske profesjonelle musikere rundt om i Europa i samarbeid med danske musikere i Danmark, hvor han har etablert Den Syriske Expat Ensemble. Maher komponerer også sin egen musikk. Han eksperimenter med oud i ulike musikkstiler. Debutalbumet Mirage ble utgitt i 2010.

Earlier Event: October 29
Support festival for Syria
Later Event: November 23
Maher Mahmoud + Art Ensemble Syd